Beer-Quiz-Answers

ANSWERS

1. Question 1


The EU Definition of a working is what? (What time does the week start?)

ANSWER : 12 MIDNIGHT ON SUNDAY / 0.00 AM MONDAY MORNING


2. Question 2


How do you take a split daily rest?

ANSWER : THE FIRST PART MINIMUM 3 HOURS FOLLOWED BY A NINE HOUR BREAK


3. Question 3


You are limited to an average working week without an opt out of 48 hours. How much (maximum) are you limited to with opt out?

ANSWER : 60 HOURS


4. Question 4


Do you know how much you will be fined if you drive for more than 4.5 hours but less than 5.5 hours without taking a break?

ANSWER : £100


5. Question 5


What is the purpose of load restraint system? (%)

How much forward? 100%

And how much to the side and to the rear? 50% 

ANSWER : 100% / 50%

6. Question 6


Where would you find the vehicle plating certificate?

ANSWER : 1. PASSENGER FOOTWELL AREA OR 2. ON TRAILER CHASSIS


7. Question 7


What is the 4 50 role of a Transport Manager?

ANSWER : CAN LOOK AFTER 4 COMPANIES - 50 VEHICLES


8. Question 8


Name 2 of the 4 most common greenhouse gases?

1. CARBON DIOXIDE

2. METHANE

3. NITROUS OXIDE

4. CHLOROFLUROCARBONS


9. Question 9


Name as many types of (the 5) pedestrian crossings. Name as many as you can.

ANSWER :

1. ZEBRA, PELICAN, PUFFIN, TOUCAN, PEGASUS (also known as Equestrian crossings).

10. Question 10 -

If you lose your digital tachograph card how many days can you drive?

ANSWER : 15 DAYS

And what is then the procedure?

ANSWER : PRINT OUT AT START AND END OF EACH SHIFT USING MANUAL ENTRY ON PRINT OUTS

Tie Breaker

How many hours DCPC have UK Driver CPC Network Ltd uploaded?

ANSWER : AS PER THE HOME PAGE ON THE WEBSITE 39,914 - * Figures from RTITB Master Driver Registration Scheme

contact

Head UK Office: St Peters Gate
Charles Street
Sunderland
SR6 0AN
0191 5561004
07544 467 347

Reload Image To help us fight Spam, please enter the character string as it is shown in the box below.

Why do I have to do this?
This helps prevent spammers using our emails and helps to ensure your enquiry will be delivered to a member of our team.